Hvad er Hydraulikolie egentligt?

hydraulikolie

hydraulikolie

Er hydraulikolie ikke bare almindelig oile? Ikke forstået på den måde at det er madolie som olivenolie, kokosolie eller en anden slags grøntsags olie. Med almindelig olien mener jeg olien lavet af olien der kommer op af jorden hvor man har boret efter olie.

Jeg satte mig for at finde ud af lidt mere om hydraulikolie, det viste sig at før man brugte hydraulikolie brugte man faktisk hydraulisk væske lavet af vand.

Den oprindelige hydraulisk væske, kan dateres helt tilbage til det gamle Ægypten, dengang var det vand man brugte. Det var først i begyndelsen af 1920’erne, at mineralolie begyndte at blive brugt mere end man brugte vand som hydraulisk væske.

I dag er langt de fleste hydraulisk væsker baseret på mineraelske olier på grund af deres  smøreegenskaber og fordi de har et højere kogepunkt end vand.

En anden grund til at man er gået over til at bruge olie i stedet for vand har sikkert noget at gøre med at man ikke kan få særlig meget for vand.

Da de færreste ved hvad hydraulikolie består af, er det meget nemmere for producenterne at sige at det er noget helt specielt og derfor er meget dyrt.

Jeg skal dog lige sige at i min søgen fandt jeg en olie shop hvor man kan få hydraulikolie til en rigtig god pris.

De har stort set alt i olie, til rigtig gode priser.